image

Grøn Erhvervsvækst – Borgerrettet energirådgivning

Synliggørelse af samarbejdspartnere

Transition har været en del af CLEANs projekt Grøn Erhervsvækst, som har til formål at promovere og synliggøre håndværkere med henblik på at gøre dem bedre i stand til at vejlede og rådgive omkring energirenovering i private boliger.
I projektet forsøger man at understøtte deres arbejde og deres vækst ved synliggørelse og afholdelse af forskellige arrangementer.

Fakta om projektet

Opgaveperiode: 1/9 2015 – 31/12 2016

Kunde: CLEAN

Resultater: Der blev oprettet og vedligeholdt en netværk af håndværkere. Med finansiering fra energistyrelsen blev der udviklet og lavet en ”energitrailer” der bruges til arrangementer. Der blev gennemført mere en 20 borgerrettede arrangementer om privat energirådgivning. Der blev fulgt op og effektmål på borgerettet energirådgivning.

 

Synliggørelse af håndværkere

Transitions opgave var at have kontakt til håndværkerne, udfærdige oplæg og holde oplæg til private kunder, hvor formålet har været at synliggøre disse håndværkere.
Transition har blandt andet stået for at indrette og klargøre en energitrailer for Grøn Erhvervsvækst, som skal fungere som et samlingssted for promoveringen af håndværkerne til blandt andet messer og markeder.
Transition har været med ude på en skole i Kolding og i forskellige banker, hvor private kunder var inviteret.

Fremme grøn energirenovering

Projektet vil igennem håndværkernes kontakt til private fremme grøn energirenovering, for på denne måde at vækste håndværkerne.
Transitions opgave er også at bistå håndværkerne, hvor de eksempelvis deltager i forskellige kurser, sådan at de altid har den nyeste viden og er i stand til promovere sig selv over for de private kunder.

Det overordnede formål

Det overordnede formål er at øge væksten hos de håndværkere, som er medlemmer i Grøn Erhvervsvækst, samt at sikre at private husstande bliver energirenoveret. Således kan man nedsætte CO2-niveauet, samtidig med at man vækster håndværkere igennem synliggørelse.